Австрийският канцлер Себастиан Курц и премиерът на германската провинция Бавария

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц и премиерът на германската провинция Бавария
Коментари Харесай

Австрийският канцлер и баварският премиер отхвърлиха призива на Орбан за популистки съюз

Австрийският канцлер Себастиан Курц и министър председателят на немската провинция Бавария Маркус Зьодер отхвърлиха апела на унгарския министър-председател Виктор Орбан тяхната десноцентристка група в Европейския парламент да се съюзи с популистки, националистически партии преди европейските избори този месец, съобщи Ройтерс.

Курц и Зьодер оглавяват партии, които са част от Европейската национална партия (ЕНП) - основния закостенял блок в Екологичен потенциал.

През март ЕНП замрази участието на националистическата партия ФИДЕС на Орбан поради обвинявания в нарушение на правилата на Европейския съюз за върховенството на закона, свободата на медиите и правата на малцинствата.

Преди изборите за Екологичен потенциал на 23-26 май Орбан приканва ЕНП да спре да се отвращава от крайната десница и да построи съюз след гласуването.

"Никакво съдействие в Европа с крайнодесните популисти, несъмнено ", съобщи Зьодер на обща конференция с Курц след среща във Виена. "Нищо положително няма да произлезе от това ", сподели той.

Лидерът на италианската крайнодясна партия "Лига " Матео Салвини се пробва да построи в Европа съюз сред националистически, антиимигрантски партии, в това число "Алтернатива за Германия " (АзГ) и френската "Национален общ брой " на Марин Льо Пен.

"Не мисля нищо за съдействие с партии като АзГ и Льо Пен, които желаят да изоставен Европейски Съюз ", сподели Курц. "Тези партии от дълго време се изключват със своята антиевропейска позиция ", съобщи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР