,Австрийският канцлер Себастиан Курц е на посещение в София днес.

...
,Австрийският канцлер Себастиан Курц е на посещение в София днес.
Коментари Харесай

След Орбан, и австрийският канцлер ще се срещне с премиера Борисов днес в София

,Австрийският канцлер Себастиан Курц е на посещаване в София през днешния ден. В рамките на визитата той ще се срещне с премиера Бойко Борисов. Двамата ще обсъдят задълбочаването на двустранните връзки, както и съдействието в границите на Европейския съюз с фокус върху приемствеността в тематиките на българското и австрийското ръководи на Съвета на Европейски Съюз.

Австрия ще поеме европредседателството от България през юли. Естония, България и Австрия оформят така наречен председателско трио, чиято цел е да има повече последователност в работата на Съвета.

Миграция

През декември предходната година консервативната Народна партия на Курц подписа съдружно съглашение за ръководство с извънредно дясната Партия на свободата.

В края на януари Курц показва единение с унгарския министър председател Виктор Орбан по въпросите за миграцията. Тогава канцлерът съобщи, че системата за разпределение на незаконни мигранти сред страните от Европейски Съюз не работи и че Европа би трябвало да създаде нова миграционна политика. " Ние би трябвало сами да решаваме кой може да пристигна в Европа, а не трафикантите на хора да взимат такива решения ", акцентира Курц.

Австрия в последно време пробва да играе ролята на мост сред Европейски Съюз и страните от Вишеградската четворка (Чехия, Словакия, Унгария и Полша), които са срещу въвеждането на наложителни квоти за разпределянето на мигрантите в Европейски Съюз. Това стана ясно и от изявлението на Курц по време на срещата с Орбан, когато той уточни, че Виена ще се опита да откри разговор сред Вишеградската група и западните страни.

Вчера по време на визитата си в София Орбан разгласи, че Унгария ще създаде лично предложение за миграцията, съгласно което Европейски Съюз " би трябвало да слага в центъра на мисленето си защитата на границите ". Той съобщи на премиера Бойко Борисов " досие с всички оферти ", които съдържа пакетът с мечтани от Унгария ограничения за справяне с мигрантската рецесия.

Евробюджет

В началото на февруари Курц се разгласи срещу увеличение на вноските на страните членки в бюджета на Европейски Съюз след излизането на Англия от общността. Той настоя за орязване на някои стратегии, най-много заплащания за страни от Източна Европа.

Според Европейската комисия излизането на Англия, която е чист вносител в бюджета на Европейски Съюз, ще провокира финансова дупка от 12 до 13 милиарда евро годишно.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (161)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР