Австрийският канцлер Карл Нехамер отхвърли възможността ЕС да въвежда санкции

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер отхвърли възможността ЕС да въвежда санкции
Коментари Харесай

Бъдещи санкции за руски енергоизточници не се предвиждат

Австрийският канцлер Карл Нехамер отхвърли опцията Европейски Съюз да вкарва наказания за съветския газ, откакто удари съветския нефт, осведоми европейската редакция на американския вестник " Политико ".

" Газът е нещо доста друго от петрола във връзка с сигурността на доставките - доста по-лесно е да се компенсира петрола ", сподели той. " Следователно газово ембарго няма да бъде обсъждано в идващ пакет от наказания. "

Лидерите на Европейски Съюз късно в понеделник се съгласиха да забранят покупките на съветски нефт, откакто преговаряха за изключване на петрола, течащ по тръбопроводите, който зарежда страни без изход на море.

Нехамер сподели, че петролните наказания са " мярка, която сигурно ще бъде мъчителна за държавите-членки ".

" Но би трябвало да сме реалисти ", добави той. " Болката, която поносим, е нищо в съпоставяне със страданията на украинският народ.

След възбрана на множеството съветски нефт, Европейски Съюз би трябвало завърши с въвеждането на наказания във връзка с съветската енергетика, съобщи белгийският министър председател Александър Де Кроо.

На фона на апелите на някои членове да се приготвят наказания за съветския газ по-късно, Де Кроо сподели, че блокът е достигнал своя предел.

" Според мен това е краят на пътя, изключително в региона на глобите в региона на енергетиката ", сподели той преди втория ден от срещата на върха на водачите на Европейски Съюз. " Освен това, днешните решения би трябвало да са за това по какъв начин можем по-добре да направляваме цените на силата, тъй че да нямаме същите проблеми тази зима. "

" Това би трябвало да бъде приоритет ", добави той.

Де Кроо настоя, че договорката в понеделник за съветските петролни наказания е положително съглашение, като твърди, че тя е блъснала Русия " право в сърцето ", тъй като приходите от нефт са повече от приходите от газ за Москва.

Естонският министър председател Кая Калас настоя във вторник сутринта Европейски Съюз да преследва съветския газ в идващия си пакет от наказания, само че призна, че това е малко евентуално след продължителните договаряния за съветските петролни наказания.

" Обсъдихме го в резюме още през вчерашния ден, само че газът, несъмнено, е доста по-труден, в сравнение с петролът към този момент беше ", сподели тя.

" Всички последващи наказания ще бъдат по-трудни, тъй като до момента те засягаха единствено руснаци ", добави Калас. " Но в този момент те оказват въздействие и върху европейците и по тази причина е доста по-трудно политически. "

Естония и другите балтийски страни от дълго време приканват за цялостна възбрана на закупуването на съветски енергоизточници, само че те смекчили упованията с почтени оценки на това, което е осъществимо.

Работата на повече от 86% от фирмите в Русия е наранена от наложените наказания.

Това демонстрират резултатите от " Мониторинг на настоящото положение на бизнеса ", показан от кабинета на Борис Титов, комисар на президента на Русия за отбрана на правата на бизнесмените.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР