Австрийският индустриален гигант Voestalpine ще има нов изпълнителен директор от

...
Австрийският индустриален гигант Voestalpine ще има нов изпълнителен директор от
Коментари Харесай

Дългогодишният лидер на европейски индустриален гигант се оттегля през 2019 година

Австрийският промишлен колос Voestalpine ще има нов изпълнителен шеф от лятото на 2019 година Тогава ще се отдръпна актуалният началник Волфганг Едер, който от 15 години е отпред на компанията.

Едер ще се реалокира в надзорния съвет на производителя на стомана, оповестява Reuters. Негов правоприемник ще бъде 54-годишният Херберт Айбенщайнер, който сега дава отговор за производството на стомана.

Едер, някогашен ръководител на Световната стоманодобивна асоциация, е един от най-уважаваните хора в промишлеността и е считан от анализаторите за главен актив на компанията.

 Австрийската Voestalpine строи ултрамодерен железен цех за €350 милиона
Европа дава €350 милиона за първия си железен цех от 40 години

Фабриката ще е съвсем напълно цифровизирана, служащите ще минат особено образование

66-годишният началник сполучливо трансформира компанията от обичаен производител на стомана в международен експерт, който доставя подготвени елементи на автомобилната и авиокосмическата индустрия.

Той тласна Voestalpine към разширение в Съединени американски щати, където тя откри цех за 1 милиарда $ през 2016 година

Надзорният съвет ще предложи акционерите на Voestalpine да изберат Едер в борда през лятото на 2019 година и да го създадат ръководител на надзора през 2021 година, съобщи пред Reuters актуалният шеф на борда Йоаким Лемпенау.

" Смятам, че в качеството си на ръководител на надзорния съвет господин Едер може да дава препоръки и поддръжка на компанията доста по-дълго, в сравнение с в случай че беше удължил контракта си (на изпълнителен директор) за още 2 или 3 години ", изясни Лемпенау.

Австрийската компания има наклонност да запълва позиции с вътрешни фрагменти. Бъдещият изпълнителен шеф Айбенщайнер работи в групата от 1989 година насам. Обучен машинален инженер, той има опит в сливания и придобивания, преструктуриране и ръководство, посочи Лемпенау.

От новия изпълнителен шеф се чака да продължи да интернационализира компанията и да обезпечи резистентен напредък.

Voestalpine ще разгласява цялостните си резултати в сряда. Анализаторите чакат 41% нарастване на приходите преди лихви и налози (EBIT) до 1.16 милиарда евро при продажби от 12.8 милиарда евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР