Австрийският футболен съюз обяви днес, че е подновил договора на

...
Австрийският футболен съюз обяви днес, че е подновил договора на
Коментари Харесай

Франко Фода удължи договора си като национален треньор на Австрия

Австрийският футболен съюз разгласи през днешния ден, че е възобновил контракта на националния селекционер на страната Франко Фода до края на квалификациите за Мондиал 2022.

В известието на централата на Австрия се споделя, че при класиране на Световното състезание в Катар договорът се удължава автоматически при същите условия до края на самото състезание.

Квалификациите за Мондиал 2022 в зона Европа ще би трябвало да завършат до ноември 2021-а година, в случай че няма повече промени в интернационалния календар. 44-годишният Фода пое поста през 2017-а година и договорът му трябваше да приключи с края на Евро 2020. Но защото шампионата на континента е отсрочено поради пандевмията от ковид за следващата година, двете страни се споразумяха връзките им да бъдат същите до края на този шампионат.

Макар и немец, Франко Фода има треньорска кариера съвсем напълно в Австрия като се изключи къс престой в Кайзерслаутерн. В продължение на 16 години той беше обвързван с Щурм (Грац), където е работил на всякакво равнище: от школата през втория тим до първия отбор на клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР