Австрийският бизнес иска от България кадри и инфраструктураБорбата с корупцията,

...
Австрийският бизнес иска от България кадри и инфраструктураБорбата с корупцията,
Коментари Харесай

Австрийският бизнес иска от България кадри и инфраструктура

Австрийският бизнес желае от България фрагменти и инфраструктура
Борбата с корупцията, престъпността, правната сигурност икономическата политика и непоклатимост са измежду рекомендациите на 800 австрийски компании до българското държавно управление. На конференция беше показано допитване за бизнес изискванията в страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фирмите споделят, че измежду най-големите проблеми пред тях у нас са инфраструктурата и на квалифицираната работна ръка, разяснява за БГНЕС Улрике Щрака, търговски консултант към посолството на Австрия в България.

2/3 от запитаните компании не са положително настроени за бизнеса си през тази година. Въпреки това имат желание да усилят заплатите на чиновниците си с 5%.

Как се прави бизнес ли? Ами и елементарно, и мъчно. Лесно, тъй като България основава положителни стопански условия спрямо други страни от Западна Европа. И мъчно – тъй като, се сблъскваме с непрекъснатия отвод на Столична община, която непрестанно ни споделя, че няма пари. Сблъскваме се с неналичието на инфраструктура. В региона на летището, където се намира базата, няма улица. Но ние чакаме да ни създадат. Ще изчакаме и в случай че би трябвало сами ще си я създадем, съобщи в изявление за БГНЕС шефът на австрийската логистична компания cargo-partnеr Антон Стойков.

Логистичният център направи за 20 млн. евро складовите пространства на повърхност от 22 000 квадратни метра. За съпоставяне построяването на същата база в Словакия би коствало три пъти повече.

„ Развитие без пари не се прави. Хвалим по света с ниският % на бюджетна задлъжнялост, която обаче не оказва помощ на никого. Изпускаме златен икономическа късмет пред страната за промени и правене не бизнес, безапелационни са австрийските компании.

По данни на Българска народна банка Австрия е вложила в България близо 3,66 милиарда евро. От своя страна външната търговия на България в Австрия възлиза на 570 млн.евро, регистрира Улрике Щрака. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР