Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети

...
Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети
Коментари Харесай

Австрия забрани полетите от България

 Австрийските управляващи не разрешиха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни поради разпространяването на новия ковид, заяви ТАСС. Решението беше оповестено тази нощ с разпореждане на австрийското министерство на обществените грижи, опазването на здравето и отбраната на потребителите, предава Българска телеграфна агенция.

С постановлението се не разрешават полетите още от Египет, Сърбия, Косово, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния и Молдова. До 31 юли се удължава и възбраната за пътническите полети от Русия, Украйна, Беларус, Англия, Иран, Китай, Португалия и Швеция. С решението на австрийските управляващи от забранителния лист се изважда италианската провинция Ломбардия.

Постановлението не се отнася до товарните полети, полетите за репатриране, санитарната авиация и полетите, свързани с държавните ползи на Австрия. През юни Австрия разгласи отварянето на границите си за 32 европейски страни и възобновяването на въздушните връзки. На 1 юли обаче за първи път след май дневният брой на новоустановените случаи на ковид в Австрия надвиши 100 души. До тогава в продължение на два месеца този индикатор беше в границите на 30-40 души. Министърът на опазването на здравето Рудолф Аншобер изрази безпокойствие от развиването на обстановката, а в някои австрийски райони беше върнато условието за наложително носене на маска в публичните здания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР