Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети

...
Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети
Коментари Харесай

Австрия забрани пътническите полети от България от 15 до 31 юли

Австрийските управляващи не разрешиха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни поради разпространяването на новия ковид , заяви ТАСС, представена от БНР.

Решението беше оповестено тази нощ с разпореждане на австрийското министерство на обществените грижи, опазването на здравето и отбраната на потребителите. Постановлението не се отнася до товарните полети, полетите за репатриране, санитарната авиация и полетите, свързани с държавните ползи на Австрия.

На 13 юли стана ясно, че Финландия отваря границите си за пасажери от 17 европейски страни с ниско ниво на заразяване с новия ковид, измежду които не е България. Критерият е нивото на заразяване през последните 14 дни е под осем души на 100 000 поданици, гласи официално съобщение на държавното управление в Хелзинки. Нашата страна обаче е сложена в една рискова група дружно с Швеция, Испания, Португалия, Полша, Франция, Чехия, Англия.

А на 12 юли Унгария вкара България измежду страните, идването от които ще бъде последвано от наложителна здравна инспекция на границата и 14-дневна карантина. Изолацията може да бъде избегната единствено при два следващи негативни теста, направени в предходните пет дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР