Австрийските власти наредиха да бъдат затворени радикалните джамии след терористичното

...
Австрийските власти наредиха да бъдат затворени радикалните джамии след терористичното
Коментари Харесай

Австрия нареди да бъдат затворени радикалните джамии

Австрийските управляващи подредиха да бъдат затворени " радикалните джамии " след терористичното нахлуване във Виена, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Австрийската организация по печата /АПА/.

Решението е било взето след среща на вътрешния министър Карл Нехамер и министъра по въпросите на интеграцията Сузане Рааб с ръководителя на Ислямската религиозна общественост в Австрия Юмит Вурал и на процедура значи отнемане от юридически статут и разформироване на такива джамии.

При нападението, осъществено в понеделник от покровител на групировката " Ислямска страна ", бяха убити 4 индивида, а 22 бяха ранени.

Вече са подхванати стъпки за затварянето на една джамия и един мюсюлмански център, които постоянно са били посещавани от един от причинителите на терористичния атентат във Виена този понеделник. Това заяви австрийският министър на интеграцията Сузане Рааб, представена от Ройтерс.

Тези два обекта са съдействали за радикализацията на терориста, добави тя.

20-годишният джихадист умря, откакто беше убит от австрийската полиция няколко минути след започване на атентата. Той беше разпознат като Куйтим Фейзулай, роден във Виена, чиито родители са албанци от Северна Македония. Двама негови съграждани бяха задържани по-рано, до момента в който проверяващите се пробват да схванат дали Фейзулай е част от по-голяма терористична мрежа.  

В същото време полицията в Германия разгласи, че е направила обиски на домове и офиси на 4 души, които са имали връзка със стрелеца от Австрия. Хора, пребиваващи в Германия, които са били следени от разузнаването са се срещали с Фейзулай. той също по този начин е правил опити да закупи амуниции от прилежаща Словакия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР