Австрийските тайни служби поеха охраната на министъра на вътрешните работи

...
Австрийските тайни служби поеха охраната на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Австрия охранява двама свои министри заради заплахи след турско-кюрдски безредици във Виена

Австрийските секрети служби поеха защитата на министъра на вътрешните работи Карл Нехамер и министъра за интеграция в кабинета на федералния канцлер Сузане Рааб поради закани за живота им след турско-кюрдските вълнения във Виена , оповестява Kronen Zeitung, представен от ТАСС.

Сигурността и на двамата министри се обезпечава непрекъснато от специфичните сили на полицията " Кобра ". " Ние организираме следствие поради разпространяването на ненавист в Интернет и заканите за ликвидиране на представители на управляващите на Австрия ", съобщи австрийското контраразузнаване.

Viyana’dan...#Wien #Oesterreich #Turk pic.twitter.com/CQRIHbShs0
— sinan (@5inan_) June 30, 2020
На 24 юни във Виена нападателни младежи от турски генезис се пробваха да нарушат мирна кюрдска проява за правата на дамите в региона на Фаворитен, който е с доста мигранти. На 25 юни антифашистки и леви организации в Австрия излязоха в поддръжка на кюрдските стачкуващи .

Младежи с турски флагове обиждаха протестиращите , посочваха ултранационалистични жестове от групировката " Сивите вълци ", замеряха стачкуващите с камъни и атакуваха служители на реда .

В резултат на нападателни дейности по време на демонстрациите от 24 до 27 юни пострадаха няколко чиновници на реда , които взеха ограничения против пряк конфликт сред участниците от двете страни.

Виенската полиция разгласи, че не може да се позволяват улични протести сред етническите групи и предизвести за решителни дейности против провокации от страна на екстремистки групи. Представители на турската диаспора се дистанцираха от нападателните младежи.

Австрийското държавно управление подлага на критика протестите и съобщи, че Министерството на вътрешните работи ще откри всички подбудители и ще организира превантивни дейности с представители на турските публични организации .

На места с изключително напрежение бяха въведени засилени полицейски патрули . На 29 юни Австрия привика турския дипломат във Виена за диалог, а в отговор Турция привика австрийския дипломат в Анкара .

#Turkish supporters have been attacking #Kurdish and leftist Turks in #Vienna, in #Austria. They come with knives and also seen footage of them setting a building on fire pic.twitter.com/RAVC8OcAFz
— Saad Rashid (@MagicSaad68) June 30, 2020
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР