Австрийските служби, със съдействието на България, разбиха мащабна престъпна мрежа

...
Австрийските служби, със съдействието на България, разбиха мащабна престъпна мрежа
Коментари Харесай

Разбиха престъпна мрежа за измами с криптовалути

Австрийските служби, със съдействието на България, разрушиха огромна незаконна мрежа за онлайн измами с криптовалути и финансови артикули в размер на 100 млн. евро. В България е е арестуван израелски жител, който е главният обвинен. Все още се обяснява какъв брой са огромни вредите у нас.

Само година, откакто беше разрушена финансовата пирамида с биткойни, маскирана като компютърна игра " Оптиомент ", гръмва този великански случай в региона на онлайн платформите за залагания.

Бюрото за финансови следствия на Федералната престъпна работа в Австрия работи по случая от септември 2017 година На мушката им е интернационална формация, събирала жертвите си посредством обществените мрежи, позвънявания от преднамерено основани телефонни центрове и всеобщи мейли.

Вложители са подмамвани, че при превод на пари за тях не пораждат никакви опасности и даже от избрана сума нагоре ще употребяват капиталова застраховка за възможна загуба на капитала. След първите преводи незабавно се усилва размера на виртуалното хранилище от средства, основано на платформата. Вложителите обаче са съветвани или да не пристъпват към погашение, или пред тях се инсценира безспорна загуба, която води към нови преводи, с цел да се изравни загубата. Клиентите не са знаели, че в този миг средствата им към този момент са били в оборот за пране на пари посредством несъществуващи компании.

Европейското следствие на този обръч се е провело сред 28 януари и 1 февруари в София. Иззети са няколко терабайта с данни, фирмени документи и парична сума в шестцифрен размер. Претърсени били пространствата на 21 компании, както и четири частни адреса. 14 банкови сметки са били запорирани и е арестуван основният обвинен. Предстои той да бъде екстрадиран в Австрия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР