Австрийски турист съсипа скулптура от 19 век, докато си правеше

...
Австрийски турист съсипа скулптура от 19 век, докато си правеше
Коментари Харесай

Турист счупи ценна статуя, за да си направи селфи

Австрийски екскурзиант унищожи статуя от 19 век, до момента в който си правеше селфи. Той се снимал, седнал в скута на известната скулптура " Полин Бонапарт като Венера Победителка " от италианския скулптор Антонио Канова (1757-1822 г.), само че в резултат на неговата немарливост тя се озовала без пръсти на краката.

Инцидентът е станал в музея Посаньо в Италия, в който се обитава сбирка от творби на Канова. Щетите станали известни едвам по-късно, когато посетителят вече не бил в музея. Кадрите от камерата, записала случая, са към този момент разполагаем на карабинерите. " Изисквам суровост от органите на реда и правосъдната система в тяхното търсене на безразсъдния варварин, с цел да не се върне у дома безнаказано. Осакатяването на работата на Канова е недопустимо ", сподели във Facebook Виторио Згарби - спорен италиански политик, арт критик и ръководител на фондация " Антонио Канова ".

Според австрийското издание „ Kronen Zeitung ”, пръстите на скулптурата вече се реставрират.

Прочутият скулптор Антонио Канова е изтъкнат представител на италианският неокласицизъм. Той е най-известен точно с скулптурата на Полин Бонапарт - междинната и най-обичана сестра на френския император Наполеон I. Гипсовият модел, изложен в Посаньо, е основана през 1804 година като " чернова " на бъдещия мраморен оригинал, който през днешния ден е изложен в Галерия " Боргезе " в Рим. Той претърпява бомбардировка в Първата международна война, и е реставриран през 2004 година, оповестява италианският в. " Ла република ". 

А селфитата от години са камшик за изложените в музеи и галерии творби на изкуството. Нов италиански закон предлага до 100 000 евро санкция и до 8 години затвор за вандализиране на скъпи експонати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР