Австрийски турист беше арестуван за 24 часа след като удари

...
Австрийски турист беше арестуван за 24 часа след като удари
Коментари Харесай

Възмущение в бранша по случая с нападнатата камериерка в хотел в Златни пясъци

Австрийски екскурзиант беше задържан за 24 часа откакто удари камериерка в хотел в Златни пясъци. След правосъден развой по бързата процедура насилникът се размина единствено с санкция от 300 лева Ден след задържането си, той е платил глобата и е напуснал страната.

Силно отвращение от случая показаха от хотелиерския отрасъл. Възмутени са представителите на хотелиерската организация в Златни пясъци и от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. От страна на синдикалните организации на работещите в туризма оферират законодателни промени. От туристическия отрасъл са безапелационни, че сходни случаи не би трябвало да се позволяват в бъдеще.

Според Бранимир Миланов – съпредседател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, в такива случаи законодателството би трябвало да бъде по-категорично. Той уточни, че в развитите демокрации, към които се стремим, за сходно държание австриецът ще бъде наказан на месеци публично потребен труд. Той предлага виновникът да реди половин година павета по бул. „ Цар Борис III ". За него санкцията от 300 лева е неуместно наказване.

Георги Щерев – ръководител на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци, добави, че законът би трябвало да се съблюдава от всички, без значение от националността.

Според представителите на туристическия отрасъл има очевидно полицейско наличие в курортите ни, само че е належащо към противообществените прояви да се ползват еднообразно строги санкции както за българските, по този начин и към задграничните туристи.

Татяна Джилянова – ръководител на Синдикалната организация в туризма към КНСБ, сподели: „ За мен това е чудовищно. Трябват незабавни промени в законодателството или по-точно в Наказателния кодекс. Последствията за този екскурзиант би трябвало да са доста по-строги ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР