Австрийската застрахователна група UNIQA, която има бизнес на редица пазари

...
Австрийската застрахователна група UNIQA, която има бизнес на редица пазари
Коментари Харесай

Мегасделка в застраховането, замесена е и България

Австрийската застрахователна група UNIQA, която има бизнес на редица пазари в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), в това число в България, завърши огромна договорка за придобиването на собствен съперник,

Част от групата към този момент са дъщерните сдружения на AXA в Полша, Чехия и Словакия, като транзакцията е на обща стойност от 1 милиард евро, излиза наяве от публично известие на компанията. Това е най-голямата договорка в историята на застрахователя.

"След завършване на всички нужни утвърждения, транзакцията беше публично приключена.

Въпреки комплицираната обстановка и съществуващите ограничавания за пътешестване, заради пандемията от COVID-19, договорката беше осъществена в границите на осем месеца ", се споделя още в известието.

"Придобиването на компания AXA, печелившия ритейл бизнес и уравновесения продуктов микс изцяло дават отговор на нашата дълготрайна тактика за напредък и сега сме една от водещите застрахователни групи в ЦИЕ ", разяснява Андреас Брандщетер, който е основен изпълнителен шеф на UNIQA Group.

С придобиването клиентите на компанията към този момент са над 15 милиона души, като договорката прибавя нови 5 милиона клиенти с награди от 800 милиона евро. Най-голям брой от новите клиенти идват от Полша - 3,2 милиона души и награди в размер на 585 милиона евро.

UNIQA развива активност в 18 страни, като тя е втората най-голяма застрахователна група в Австрия с пазарен дял от над 21%. В района на ЦИЕ компанията е показана в 15 страни, измежду които и България.

Дружеството оперира у нас от 1992 година под името ЗК "Уника " АД. То е част от австрийската група, откакто през 2005 година тя стана акционер в българската ЗД "Витоша ".

Освен в ЦИЕ компанията развива активност още в Швейцария и Лихтенщайн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР