Австрийската тенис звезда Доминик Тийм спечели титлата в турнира от

...
Австрийската тенис звезда Доминик Тийм спечели титлата в турнира от
Коментари Харесай

Тийм спечели титла и изпревари Григор в ранглистата

Австрийската тенис звезда Доминик Тийм завоюва купата в шампионата от сериите АТР250 в Санкт Петербург и изпревари Григор Димитров на седмото място в международната класация, която ще се обнови публично в понеделник, 24 септември.

It's title number three of 2018 for @ThiemDomi

The Austrian takes down Martin Klizan 6-3 6-1 in the #spbopen final pic.twitter.com/iJzi6gM4UC
— Tennis TV (@TennisTV) September 23, 2018
Тийм съкруши на финала в съветския град Мартин Клижан, против който преди този момент бе изгубил и трите конфликта, само че единствено 68 минути му бяха нужни да завоюва разногласието за трофея с 6:3, 6:1. Това е трето отличие за Тийм през 2018-а и 11-о в кариерата, като той към този момент има два триумфа на твърди кортове след този от Акапулко преди две години.

Клижан има защо да съжалява освен поради изгубения мач, само че и тъй като пропусна опцията да запише името си в историята на спорта. Досега той беше с шест победи в шестте си предходни финала, а в случай че беше преодолял Тийм, щеше да стане първият състезател със седем триумфа в първите седем финала в кариерата си, откогато е основан Световният тур през 1990 година. Ернест Гулбис е 6-0 във финали и към този момент е единственият с тази опция.

A first grand slam final appearance and three #ATPWorldTour titles in the bag already.

2018 has been for @ThiemDomi pic.twitter.com/Z17rysyJYb
— Tennis TV (@TennisTV) September 23, 2018
Освен че се издигна до седма позиция в международната класация (той към този момент има 3825 точки, а Григор - 3755), Тийм е отпред по брой извоювани мачове през 2018-а с 48 на сметката си. Той също по този начин изпревари Кевин Андерсън на седмото място в класацията “Надпреварата за Лондон” и към този момент има всички шансове да се класира за трети следващ път на Финалите на АТР.

Шампионът прибра и 209 645 $, а Клижан - 110 415, като въпреки всичко може да е удовлетворен от рейда си в Санкт Петербург, където отстрани Денис Шаповалов и Стан Вавринка по пътя към финала. Чехът ще се изстреля с 16 позиции в международната класация до 49-ото от понеделник.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР