Австрийската столица за втора поредна година печели титлата за най-добрия

...
Австрийската столица за втора поредна година печели титлата за най-добрия
Коментари Харесай

Виена – най-добрият за живот град в света


Австрийската столица за втора поредна година печели купата за най-хубавия за живот град в света, съгласно годишната ранглиста на международните урбанистични центрове на „ Economist Intelligence Unit “, съобщи БГНЕС.

Туристите може би към този момент са осведомени с нейните хабсбургски дворци и многочислените благоприятни условия за кафе и торта, само че по какъв начин още Виена резервира мястото си на върха?

Страхотни гледки

Околната среда е значим фактор в класацията на EIU и Виена се гордее с достъпа на жителите си до изобилието от зелени площи, като хълмистите гори в рамките на града са елементарно налични посредством ефикасната система за публичен превоз. Дори в градската му зона половината от града е потънала в зеленина.

Виена може да се похвали и с това, че питейната й вода идва непосредствено от Алпите, само че в случай че жителите се нуждаят от още повече вода, с цел да се охладят, сектор от река Дунав е отворен за плуване през лятото – за който има връзка с метро, несъмнено.



“Приобщителен” град

Много от общинските политики на Виена се концентрират върху контрола на разноските за живот и предотвратяването на модели на неравноправие, които са засегнали други огромни градове. Например, годишните пътни карти за градския превоз костват единствено едно евро дневно и към този момент преборват използването на коли в града.

Жилищата също са област, в която се вършат старания да се понижат разноските в продължение на десетилетия, като към 60% от 1,8 милиона поданици на града живеят в парцели, където цените на наемите имат таван. Цената на живота като цяло е покрай междинната за Европа, а равнището на престъпност в града е най-ниското от съвсем 20 години.

Виенчанката Барбара Збърни сподели за Агенция Франс Прес, че в града няма “гета”, добавяйки: “Различните култури се смесват добре.”

Доволни ли са всички?

Може да се досетим, че поради всичко това виенчанинът е измежду най-веселите хора в света и в последното изследване на удовлетвореността, извършено от градските управляващи през юни, девет от 10 души в действителност настояват, че са „ удовлетворени “ или „ доста удовлетворени “ да живеят във Виена, като културният живот и околната среда на града са изключително развити.

Виенчани обаче имат известност на „ Schmaeh “ или сардонично възприятие за комизъм и не постоянно гледат откъм светлата страна на живота. Всъщност препоръките за новодошлите постоянно включват главното умеене да се оплакват като локални – или „ raunzen “ в локалния акцент.

Проучване измежду емигранти в международен мащаб класира Виена на 65-то място от 72 града по „ любезност “, като езиковата преграда е посочена като необикновен проблем.



Пристрастие към Виена

Левицата печели всички демократични избори във Виена в продължение на един век, като града от време на време влиза в несъгласие с по-консервативната останала част от страната.

Следователно всяко ласкателно интернационално класиране е потребно за градските управляващи, изключително преди упованието за мощно предизвикателство за десницата в общинските избори през 2020 година

Предишното дясно национално държавно управление при канцлера Себастиан Курц постоянно беше упреквано в користолюбие към Виена, изключително във връзка с обществените разноски на града.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР