Австрийската прокуратура заяви, че не може да повдигне обвинение срещу

...
Австрийската прокуратура заяви, че не може да повдигне обвинение срещу
Коментари Харесай

Австрийската прокуратура засега не вижда основания за разследване на Щрахе

Австрийската прокуратура съобщи, че не може да повдигне обвиняване против някогашния вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе във връзка със скандалното видео, довело до неговата оставка, съобщи БГНЕС. Причината - оповестените фрагменти не са целият запис и обвинителите желаят да видят подтекста, като чак тогава може да се реши дали да има съображение за покачване на обвиняване.
Само преди два дни немските издания " Шпигел " и " Зюддойче цайтунг " оповестиха, базирайки се на видеозапис, че хипотетична племенница на съветски олигарх е предложила на Щрахе против финансиране на неговата Партия на свободата /ПС/ да придобие половината от акциите на един от най-големите таблоиди в Австрия - " Кронен цайтунг ". От своя страна Щрахе е предложил на дамата от записа контракти за строителство. Скандалът докара до оставката на от поста му и като водач на ПС.
Щрахе твърди, че дамата в действителност е руско-говоряща латвийска гражданка. Той също по този начин разказа обстановката като капан и " политическо ликвидиране ".
" Няма съответни доказателства за каквото и да е закононарушение в тази видеозапис ", се споделя в изказване на австрийската прокуратура, представена от радиостанцията Oesterreich 1. Информацията е пусната на британски език от съветските медия Russia Today и " Спутник ", които са считани за едно от главните оръжия за дезинформация на Кремъл. И двете медии пуснаха новината със заглавия, че няма доказателство за закононарушение, без да загатват в подтекст, че се приказва за изтеклото обществено видео, а не цялостната му версия.
На фона на абсурда австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи, че в страната ще се проведат предварителни парламентарни избори през септември тази година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР