Австрийската петролна и газова компания OMV прие условията на Русия

...
Австрийската петролна и газова компания OMV прие условията на Русия
Коментари Харесай

Австрийските власти приеха условието за плащане на руски газ в рубли

Австрийската петролна и газова компания OMV одобри изискванията на Русия за заплащане на доставките на съветски газ в рубли, като отвори нужните сметки в съветска банка. Това заяви австрийският канцлер Карл Нехамер.

„ Ние, т.е. OMV, приехме изискванията за заплащане, както и немското държавно управление. Беше открито, че те [условията] подхождат на изискванията на глобите. Това беше значимо за нас “, сподели Нехамер (цитиран от ТАСС).

По-рано австрийският финансов министър Магнус Брунер съобщи, че страната му поддържа всички наказания против Руската федерация, като се изключи ембаргото върху съветския газ. Според него отводът от съветския газ ще " удари " повече по Австрия, в сравнение с по Русия.

Преди това в списанието " Международни въпроси " беше оповестена публикация, отдадена на неналичието на други възможности на доставките на съветски газ за Европа. „ До началото на есента на предходната година, вследствие на редица политически и стопански неверни калкулации, направени от управлението на Европейския съюз през предходните 10-15 години, на европейския газов пазар стартира да се развива спешна обстановка.

Оказа се, че стабилността на доставките е мощно подвластна от краткосрочни фактори от натурален и учредителен темперамент. Така горещото лято в Европа и Азия докара до увеличение на потреблението на сила. А пандемията на ковид провокира механически и организационни проблеми.

И най-после, спадът в вложенията, породен от изказвания на политиците за нуждата от ускорено преустановяване на въглеводородите, докара до обстоятелството, че скокът в търсенето изненада съвсем всички евентуални снабдители на газ.

В резултат на това имаше внезапен скок в цените на газа на европейския пазар. През есента на 2021 година спот цените на европейските тържища се повишиха над 2000 $ за 1000 кубически метра. м. Скокът беше още един през декември, на фона на разгарянето на нервност по отношение на допустима „ съветска инвазия в Украйна “. Недостигът на газ докара до спад в производството на електрическа енергия.

Първоначално имаше обвинявания против Москва и Газпром. Но още през февруари тази година основният посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел призна, че композиция от фактори е повода за ценовия „ потрес “ и че цената на газа в Европейски Съюз се е нараснала 6-10 пъти, при изискване, че Русия извърши договорните сизадължения.

Междувременно европейският газов пазар се оказа пленник на възходящото геополитическо напрежение и борбата сред страните. На първо място става дума за геополитическите и комерсиалните ползи на Съединените щати. Както наподобява, през предходните години те целеустремено насърчаваха растежа на зависимостта на Европейски Съюз от политическите желания на редица съюзни на Вашингтон страни от Централна и Източна Европа, в това число не влизащата в Европейски Съюз Украйна “, се споделяше в публикацията.

Превод: Европейски Съюз

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР