Австрийската народна партия на канцлера Себастиан Курц увеличава подкрепата си,

...
Австрийската народна партия на канцлера Себастиан Курц увеличава подкрепата си,
Коментари Харесай

Скандалът увеличи подкрепата за партията на Курц

Австрийската национална партия на канцлера Себастиан Курц усилва поддръжката си, само че не е задоволителна, с цел да ръководи сама .

Това демонстрира първото социологическо изследване след разразилия се през последните дни политически скандал, който изпрати страната към предварителни избори, които ще се проведат през септември , осведоми " Блумбърг ".

Партията е подкрепяна от 38% от австрийците или с четири % повече спрямо предходното проучване, излиза наяве от изследването на Research Affairs Institut за вестник Oesterreich, извършено от 18 до 20 май.
 Австрия на избори поради абсурда
Австрия на избори поради абсурда " Щрахе " – поуките за Европа

Всички, които считат, че могат да ръководят с националпопулисти...

Социалдемократите получават 26 на 100 поддръжка, до момента в който Австрийската партия на свободата губи 5% и в този момент е поддържана от 18 на 100 от гласоподавателите.

В изследването са взели участие 500 души.

Курц изрази вяра да завоюва задоволително гласове на предварителните избори, с цел да ръководи без сътрудници. За последно е реализирано в Австрия при започване на 80-те година на предишния век, когато в законодателния орган имаше единствено три партии.

Междувременно ДПА оповестява, че консервативният канцлер е изправен пред двоен риск от раздробяване на кабинета и избор на съмнение , откакто крайдясната Австрийска партия на свободата е забъркана в корупционен скандал. В събота Курц разгласи, че приключва обединението си с партията , само че възнамерява да продължи взаимната си работа с множеството крайнодесни министри до изборите през септември.
 Австрийската партия на свободата заплаши с оставки, в случай че Курц уволни вътрешния министър
Австрийската партия на свободата заплаши с оставки, в случай че Курц уволни вътрешния министър

Ние ще се откажем от държавните си постове, в случай че вътрешният министър Херберт Кикъл бъде уволнен

Но през днешния ден от Австрийската партия на свободата предизвестиха, че министрите им ще подадат оставка, в случай че Курц уволни вътрешния министър Херберт Кикъл. Подобна стъпка би оставила кабинета без министри на превоза, труда, външните работи и защитата единствено няколко дни преди евроизборите.

" Много скърбя. Ние в действителност искахме да продължим да работим ", разгласи Норберт Хофер на конференция, само че не заяви, че ще подадат оставка. В неделя Хофер беше определен за краткотраен водач на крайнодясната партия.

Крайнодесният австрийски водач Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка ден след разпространяване на видео , което го уличи в корупционен скандал. Видеото демонстрира, че Щрахе предлага държавни контракти в подмяна на политическа поддръжка. Също по този начин наподобява като намек за евентуално противозаконна система за дарения на крайнодесната партия на свободата, която управлява.

Но през днешния ден Кикъл влезе в конфликт с Курц. Той упрекна канцлера, че е " заслепен от властта ". Австрийската национална партия " работи за интереса си без да мисли за следствията ", продължи Кикъл.

Междувременно дребната лява опозиционна партия " Сега " (Jetzt) заяви, че ще изиска избор на съмнение против държавното управление на Курц на идващото парламентарно съвещание. Партията упрекна канцлера за зародилата рецесия.

Основателят на партията Петер Пилц съобщи, че ще търси поддръжката на Австрийската партия на свободата, с цел да получат нужното болшинство.

В Брюксел Европейската комисия разяснява, че " изцяло се доверява " на австрийския народ и институциите да разрешат политическия скандал.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР