Австрийската народна партия (АНП) на консерватора Себастиан Курц ще създаде

...
Австрийската народна партия (АНП) на консерватора Себастиан Курц ще създаде
Коментари Харесай

Консерватори и популисти създават коалиционно правителство в Австрия

Австрийската национална партия (АНП) на консерватора Себастиан Курц ще сътвори съдружно държавно управление с популистката Австрийска партия на свободата (АПС), предадоха международните организации.


С това Австрия ще стане единствената западноевропейска страна, в чието държавно управление взе участие крайнодясна партия, отбелязва Ройтерс. До подписване на съдружното съглашение се стигна след създадените на 15 октомври парламентарни избори, една от водещите тематики на които беше миграционната рецесия в Европа.

На изборите АПС завоюва рекордна поддръжка за последните 15 години, напомня ТАСС. АНП и АПС към този момент участваха в съдружно държавно управление от 2000 до 2005 година, което провокира недоволството на европейски страни.

31-годишният Себастиан Курц ще стане най-младият държавен началник в Европа, отбелязва ДПА. Очаква се водачът на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе да стане вицеканцлер.

Курц и Щрахе водиха договаряния в продължение на към 7 седмици, преди да реализират съглашение. Целта им беше да понижат налога върху приходите, да свият бюрокрацията, да засилят директната народна власт и да лимитират в допълнение имиграцията.

И двете партии към момента не са показали главните точки от политическите си стратегии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР