Австрийката Рамона Зийбенхофер спечели втора победа в кариерата си за

...
Австрийката Рамона Зийбенхофер спечели втора победа в кариерата си за
Коментари Харесай

Зийбенхофер отново бе най-бърза в Кортина

Австрийката Рамона Зийбенхофер завоюва втора победа в кариерата си за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто победи за втори следващ ден в спускането в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо. 27-годишната Зибенхофер, която беше с трети стартов номер, финишира за 1:36.22 минута и повтори триумфа си от през вчерашния ден в тази дисциплинираност.

" За да бъда почтена, позволих някои дребни неточности. Беше положително показване за мен, само че не съвършено ", сподели австрийката след надпреварата.

Втора, на 4 стотни от секундата, остана сънародничката й Никол Шмидхофер. Световната шампионка в спускането Илка Щухец (Словения) приключи трета, на 51 стотни след победителката, като записа четвърти следващ подиум.

Звездата Линдзи Вон (САЩ), която през вчерашния ден се завърна на пистата, през днешния ден остана на 9-о място, на 1.36 секунди зад Зийбенхофер. Вчера Линдзи Вон приключи 15-а.

В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин (САЩ) е на върха с 1394 точки след 21 старта. Втора е Петра Влъхова (Словакия) с 898, а трета - Уенди Холденер (Швейцария), с 597 точки.

В подреждането за дребната Световна купа в спускането води Никол Шмидхофер (Австрия) с 328 точки, следвана от Рамона Зийбенхофер с 320 и Илка Щухец с 298 точки.

Утре в Кортина Д'Ампецо следва супергигантски слалом за дами.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР