Австрийката Нина Ортлиб спечели старта в Супер-Г от Световната купа

...
Австрийката Нина Ортлиб спечели старта в Супер-Г от Световната купа
Коментари Харесай

Нина Ортлиб спечели Супер-Г-то от Световната купа

Австрийката Нина Ортлиб завоюва старта в Супер-Г от Световната купа по ски (алпийски дисциплини), който се организира в италианския зимен център Ла Тюил, покрай Вале Д'Аоста. Състезанието беше следено единствено от 1000 индивида, които бяха позволени с билети и инспекция на персоналните карти от съображения за сигурност и възможната предварителна защита на върлуващия в Италия ковид.

Ортлиб приключи първа с време 1:11.72 минути, изпреварвайки единствено с 0.01 секунда лидерката в международната купа Федерика Бриньоне (Италия). Трета се подреди швейцарката Корин Сутер, която дълго време водеше в класирането, само че в последна сметка остана на 0.07. Сутер пък е отпред в подреждането за дребния бистър глобус.

С 6-и стартов номер Ортлиб стартира доста неприятно спускането си, като изоставаше много в горната част на трасето. Но след скока съумя освен да навакса, само че и да даде най-хубавото време. За нея това е първа победа в Световната купа, само че тя още преди надпреварата показва съществено самочувствие, очевидно поради подиума в Кранс Монтана.

След успеха си тя сподели, че пистата в Ла Тюил е доста комфортна за Супер-Г, изисква избрана техника на каране, само че пък и тя е поела огромен риск в някои елементи на трасето и това й е донесло триумфа. 23-годишната Ортлиб досега в тази дисциплинираност имаше 9-о място в Банско (България) като най-високо достижение в кариерата си, само че през днешния ден се трансформира в шестата друга победителка в дисциплината през сезона. Тя е щерка на олимпийския първенец в спускането Патрик Ортлиб.

В класирането за Световната купа Бриньоне усили преднината си пред Микаела Шифрин (САЩ), защото към този момент има 1378 точки. Американката е с 1225, а трета е Петра Влъхова (Словакия) с 1189. Влъхова през днешния ден остана на 4-о място, на 0.39 от австрийката. Самата Нина Ортлиб е на 12-о място в генералното класиране с 472 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР