Австрия заяви, че е издала заповед за арест на руски

...
Австрия заяви, че е издала заповед за арест на руски
Коментари Харесай

Австрия търси руски шпионин

Австрия съобщи, че е издала заповед за арест на съветски офицер от военното разузнаване след обвинявания в шпионаж. Той е работил на територията ѝ от 80-те години на предишния век.
Полицията в района на Залцбург съобщи че " прокурорите са разпоредили арест на 65-годишен разузнавач от съветската военна разследваща работа с европейска и интернационална заповеди за арест ". Офицерът е разпознат на уеб страницата на австрийското вътрешно министерство като 65-годишният Игор Егорович Зайцев, написа БГНЕС.
Заповедта се отнася към случай от ноември 2018 година, когато пенсиониран австрийски полковник е обвинен в шпионаж за Русия в продължение на няколко десетилетия. Предполага се, че полковникът е почнал да работи с съветското разузнаване още през XX век и е правил това до 2018 година, като е бил вербуван от търсения руснак.
" Руският жител е обвинен в принуждаването на пенсиониран 70-годишен полковник от австрийската войска да извърши разследваща интервенция в ущърб на Австрия ", съобщи австрийската полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР