Австрия затвори днес от 05.00 часа сутринта сухопътната си граница

...
Австрия затвори днес от 05.00 часа сутринта сухопътната си граница
Коментари Харесай

Австрия спря пропускането на чужденци с автомобили през територията си

Австрия затвори през днешния ден от 05.00 часа сутринта сухопътната си граница си за българи и румънци, които са връщани назад в Германия, сочат данни на посолството ни във Виена.
След направена инспекция от посолството ни в Будапеща бе открито, че от унгарска страна няма смяна и се резервира въведеният режим на пропускане. Товарни коли се пропущат непрекъснато, леки коли минават във времевия период 21.00 до 05.00 ч. И едните и другите коли минават постепенно.
Посолството ни в Букурещ направи инспекция на обстановката на границата сред Унгария и Румъния. По данни на румънската гранична полиция ГКПП-Надлог трафикът е пропускан от румънска страна, като леките коли минават за към 40 минути, до момента в който обработката на товарния трафик отнемала повече време.
Служителите на дипломатическите представителства във Виена, Будапеща и Букурещ са в контакт с локалните управляващи и са подготвени да оказват подпомагане на изпаднали в усложнение български жители по прекосяване на посочените направления.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР