Австрия все още се бори с последиците от обилния паднал

...
Австрия все още се бори с последиците от обилния паднал
Коментари Харесай

Австрия и Италия още се борят с лошото време, има един загинал

Австрия към момента се бори с последствията от изобилния паднал сняг, опасността от лавини и наводнения от преливащи реки и езера, съобщи организация " Асошиейтед прес ", като се базира на австрийски медии.

Кално свлачище в Бад Гащайн, южно от Залцбург, унищожи две къщи през нощта и затрупа две дами. Аварийните служби реагираха и бързо извадиха едната жена, а другата - след неколкочасови старания.

По-късно денем друго кално свлачище е засипало жилищна постройка в Бад Клайнкирххайм. Спасители благодарение на подготвени кучета издирваха един липсващ 80-годишен мъж. Впоследствие той бе открит мъртъв, предадоха " Франс прес " и ДПА, като се позоваха на управляващите.

В някои елементи от Австрия от петък са паднали до 300 милиметра превалявания на квадратен метър.

В Гурктал, провинция Каринтия, са евакуирани жителите на 15 здания поради преливане на река Гурк, заяви още АП. Около 1700 семейства са без електричество от часове, а няколко села в Южна Австрия са отрязани от света поради падналия сняг.

Около 250 скиори и чиновници на личния състав са блокирани в курорта Щубайтал в Тирол, съобщи ДПА.
Училищата в засегнатите от стихиите региони са затворени. Хеликоптери оглеждат планинските хребети за възможни лавини, заяви АП.

Властите в италианската област Тоскана оповестиха изключително състояние поради неприятното време, съобщи ТАСС, като се базира на " Скай Ти Джи 24 ". Според италианската телевизия по този начин районните управляващи ще може да изискат от държавното управление в Рим финансиране от специфичните му фондове.

Днес в Тоскана и Емилия-Романя бе разгласен най-високият, червен код за опасност от наводняване. Причината е предстоящите там мощни дъждове и стихии, които могат да провокират разливи на реки.

След няколко дни на " висока вода " през днешния ден Венеция леко си отдъхва, тъй като прогнозите са, че през идващите дни равнищата на реките ще спаднат, отбелязва ДПА. По данни на кмета на града през вчерашния ден 70 % от града са били под вода, а равнището е било със 150 см над морското. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР