Австрия въвежда нови мерки за пристигащите от България. По информация

...
Австрия въвежда нови мерки за пристигащите от България. По информация
Коментари Харесай

И Австрия въведе задължителен PCR за влизащи от България

Австрия вкарва нови ограничения за идващите от България. По информация на посолството ни във Виена всички български жители, пътуващи от България за Австрия, както и жители на Европейския съюз, идващи от България, при влизане в Австрия от 00:00 часа на 27 юли би трябвало да показват документ за негативен PCR-тест за ковид, не по-стар от 3 дни преди идването в страната, както и здравно уверение по пример на немски или британски език.

Досега се изискваше всички жители, които пътуват от България до Австрия, да дават на австрийските управляващи документ с негативен резултат от PCR-тест, не по остарял от 4 дни преди влизане в страната, а при липса на документ пътуващите се поставяха под 14-дневна домашна карантина.

Според новите ограничения, обнародвани в Австрийския държавен вестник, в случай че не бъдат показани изискваните документи, жителите ще бъдат сложени под 10-дневна домашна карантина или карантина в уместно място за настаняване. В случай на карантина в уместно място за настаняване, жителят би трябвало да показа удостоверение за наличността на такова място, разноските за което са за сметка на пътуващия. Всички тези условия, както и задължението да не се напуща мястото на карантината в границите на 10 дни, се удостоверяват с автограф на пътуващия. Карантината може да бъде прекъсната прибързано, в случай че бъде показан локален негативен молекулярно-биологичен тест за ковид.

Ако пътуващите жители не са съумели да си създадат негативен тест в България, в границите на 48 часа от влизането им на австрийска територия се задължават на лични разходи да си създадат тест в Австрия. До представянето на отрицателен резултат от теста, жителите се задължават да са под домашна карантина или карантина в уместно място за настаняване.

Продължава да е в действие безпрепятственият пренос през Австрия. За него не се изисква показване на отрицатален тест за ковид, само че при изискване, че няма междинно прекъсване в Австрия и напускането на страната е обезпечено.

За жители, които живеят в Австрия или имат статут на непрекъснато пребиваващи, само че към датата на влизането в действие на новата разпоредба се намират отвън австрийска територия, старите разпореждания ще останат в действие до 00:00 часа 1 август.

Необходимите за показване при идване в Австрия медицински удостоверения на немски или на британски език са оповестени и на уеб страницата на Министерство на външните работи на следния линк: https://mfa.bg/bg/situationcenter/26089

При нужда от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни във Виена на тел.: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44 (24 часа).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР