Австрия върна контрола по границата с Хърватия. Новината дойде от

...
Австрия върна контрола по границата с Хърватия. Новината дойде от
Коментари Харесай

Австрия върна контрола по границата с Хърватия

Австрия върна контрола по границата с Хърватия. Новината пристигна от конференция след диалозите сред австрийския федерален канцлер Карл Нехамер и хъраватския му сътрудник Андрей Пленкович.

Пленкович разяснява рестрикцията като „ краткотрайна мярка “. Според него тя е в резултата на решението на Италия.

В началото на годината Хърватия беше призната в Шенгенското пространство. На този декор България и Румъния към момента чакат поради австрийското несъгласие.

Сегашното затваряне на границите е последица на двустранните ограничения, върнати и от Германия през последните дни.

В същото време стана ясно, че Австрия няма да връща контрола по границата с Италия.

„ Досега няма известия, че натискът по италианската граница пораства “, съобщи Нехамер.

Според него миграционните потоци към Австрия ще продължат да се движат от изток на запад. По думите му числата „ се движат в вярна посока, като са намалели фрапантно “.

Пленкович акцентира, че неговата страна е положила оптимални старания да спре незаконната миграция. Същевременно той трансферира топката към България и Гърция, заявявайки че балканският маршрут стартира от тях, настояват локални медии.

Проверки и по други граници

Проверки по границата си с Чехия вкарва Австрия. По този метод Австрия се пробва да ограничи незаконната миграция и да попречи на трафикантите, заяви Нова тв.

Германия от своя страна вкара преди този момент инспекции по границите с Полша, Чехия и Швейцария.

От 2015 година Германия също ревизира влизащите от Австрия хора.

Миналата седмица Полша, Чехия и Австрия удължиха периода на краткотрайните инспекции по границите си със Словакия до началото на ноември.

Заради миграционната обстановка в Европа Швейцария също ще предприеме спомагателни мери по границите си.

Изключителни условия разрешават въвеждането на гранчни инспекции в Шенгенското пространство, като преди този момент би трябвало да се уведоми Брюксел.

„ Границите на Европейския съюз би трябвало да бъдат предпазени и в случай че това не се прави както би трябвало, както е сега, ние ще предприемем дейности за нашите граници. Засилихме отбраната на границите с Австрия, Швейцария, Чешката република и Полша, с цел да подсигуряваме, че можем да предотвратим прекосяването. Има доста хора, които минават през редица европейски страни, откакто са пристигнали през Средиземно море или от Балканите, и първата страна, в която подават молба за леговище, е Германия ”, съобщи Олаф Шолц.

България и Шенген

Нидерландия няма да смъкна ветото си за присъединението на България към Шенген ”. Ситуацията сега не е изменена и не виждам да се промени в кратковременен проект ”. Това сподели министърът по миграцията на кралството Ерик ван дер Бург.

Нидерландия няма да смъкна ветото си

Министър ван дер Бург още веднъж съобщи, че упорства за задача в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му.

“Първо, желаеме самостоятелна задача за определяне на обстоятелствата. След това чакаме от Европейската комисия отчет, в който да написа: “Те освен одобриха нужните закони, свързани с върховенството на закона, само че и ги извършват ”.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР