Австрия споделя напълно позицията на ЕС по отношение на Русия

...
Австрия споделя напълно позицията на ЕС по отношение на Русия
Коментари Харесай

Една сватба не променя отношението ни към Русия, обяви австрийският канцлер

Австрия споделя изцяло позицията на Европейски Съюз във връзка с Русия макар визитата на съветския президент Владимир Путин през уикенда, когато той беше посетител на сватбата на австрийската външна министърка Карин Кнайсъл, обяви австрийският канцлер Себастиан Курц, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
 Путин отиде на женитба на австрийска министърка и подари на младоженците ария на казашки хор
На сватбата Кнайсъл танцува с Путин и приключи танца с поклон, което породи рецензии в някои локални медии, съгласно които с държанието си тя подкопава политиката на Европейски Съюз към Русия.

Европейски Съюз наложи наказания на Русия след анексията на Крим през 2014 година Отношенията сред Москва и Европейски Съюз се обтегнаха и заради други аргументи.

" Нашата позиция в Европа не се трансформирала поради една женитба. Нашата външна политика към Русия е ясна. Ние оказваме помощ за образуване на решенията на Европейски Съюз и ги съблюдаваме, сподели Курц, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз до края на годината.

Курц е отпред на ръководеща коалиция, в която влиза крайнодясната Австрийска партия на свободата. Когато стана канцлер, той трансферира някои отдели, които отговаряха за европейските въпроси, от външното министерство в своята канцелария, с цел да успокои по този метод страните членки, че ще ще води проевропейска политика.

Курц сподели също, че се надява на възстановяване на връзките на Европейски Съюз с Русия посредством по-интензивен разговор.

Като ротационен ръководител на Европейски Съюз от Австрия се чака да приказва от името на 28-те страни членки. Но за разлика от множеството европейски страни, тя не изгони съветски дипломати след отравянето на някогашния съветски двоен скришен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия във Англия през март. Англия и нейните съдружници упрекнаха за отравянето Русия, а тя отхвърли да е забъркана.

Курц сподели, че е разискал с Путин връзките сред Европейски Съюз и Русия и други въпроси по време на късата му аудиенция в Австрия през уикенда, само че не навлезе в детайлности.

Кнайсъл, която бе препоръчана за външен министър от Австрийската партия на свободата, въпреки да не е неин член, предложения Путин на сватбата си, когато той посети Австрия през юни. Тази седмица тя е във почивка и не е коментирала медийните реакции на идването на Путин на сватбата й.

Според водача на Австрийската партия на свободата и вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе визитата на съветския водач е била израз на неговото почитание към Австрия. Партията на Щрахе има съглашение за съдействие с партията на Путин " Единна Русия ".

" Това е нещо позитивно и аз мисля, че доста австрийци споделят този мироглед ", сподели през днешния ден Щрахе за визитата на Путин и прикани за преустановяване на европейските наказания против Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР