Австрия спира плащанията към Агенцията на ООН за палестинските бежанци

...
Австрия спира плащанията към Агенцията на ООН за палестинските бежанци
Коментари Харесай

Австрия спира финансирането за Агенцията на палестинците на ООН

Австрия стопира заплащанията към Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), оповестява " Ройтерс ".

Страната чака пълно разследване на обвиняванията, че чиновниците на организацията са забъркани в нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

" Призоваваме Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци и Организация на обединените нации да проведат изцяло, бързо и цялостно следствие на обвиняванията ", показват от външното министерство.

С решението си Австрия се причислява към Англия, Германия, Съединените щати, Австралия и Канада, наред с други страни, в спирането на финансирането на агенцията - сериозен източник на поддръжка за популацията в Газа.

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне на палестинците е основана през 1949 г. след първата арабско-израелска война. Тя дава разнообразни услуги, като обучение, първично опазване на здравето и филантропична помощ, на палестинците в Газа, Западния бряг, Йордания, Сирия и Ливан.

UNRWA даде помощ и употребява оборудванията си, с цел да подслони хора, бягащи от бомбардировките и сухопътната атака, подхваната от Израел в Газа след офанзивите на 7 октомври, при които Израел твърди, че са били убити 1200 души, а 253 - взети за заложници.

UNRWA, чиито най-големи донори през 2022 година бяха Съединените щати, Германия, Европейският съюз и Швеция, неведнъж е заявявала, че потенциалът ѝ да оказва филантропична помощ на хората в Газа е пред колапс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР