Австрия спечели с 2:1 домакинството си на Северна Македония от

...
Австрия спечели с 2:1 домакинството си на Северна Македония от
Коментари Харесай

Австрия стъпка надеждите на Северна Македония и се класира на еврофиналите


Австрия завоюва с 2:1 семейството си на Северна Македония от група “G” на европейските квалификации и по този метод публично си подсигурява присъединяване на Евро 2020. Западните ни съседи се нуждаеха от наложителен триумф на “Ернст Хапел” във Виена, с цел да запазят някакви очаквания да изместят противника си от втората позиция в крайното класиране. Случи се обаче тъкмо противоположното и домакините по безапелационен метод стъпкаха очакванията на своя противник с голове на Давид Алаба в 7-ата и Стефан Лайнер в 48-ата минута. Влатко Стояновски пък вкара почетното попадение за гостите в 93-ата минута.

Срещата стартира по съвършен метод за Бундстима. В 7-ата минута Алаба получи прелестен извеждащ пас от Лайнер, финтира вратаря и означи за 1:0.

В 48-ата минута домакините удовиха преднината си. При едно безредие след корнер топката се озова у Лайнер, който съумя да я насочи в мрежата за 2:0.

В добавеното време на срещата македонците съумяха да върнат едно попадение, само че прекомерно късно. Стояновски се разписа с глава след центриране от фаул, оформяйки крайното 2:1.

След тази победа Австрия събра актив от 19 точки и си подсигурява, че ще приключи на второто място в групата, което дава право на присъединяване на еврофиналите. Северна Македония остава на 4-ото място с 11 точки и завърши с очакванията си за освен това.
ЕВРО 2020 9 кръг, събота 16 ноември  Австрия 2:1краен резулат  Северна Македония
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР