Австрия смята за необходимо разполагането на военнослужещи за охрана на

...
Австрия смята за необходимо разполагането на военнослужещи за охрана на
Коментари Харесай

Австрия иска военни да пазят външните граници на ЕС

Австрия счита за належащо разполагането на военнослужещи за защита на външните граници на Европейски Съюз и публично ще внесе съответното предложение по време на председателството си на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 юли. Това съобщи австрийският министър на защитата Марио Кунасек в изявление за немския в. "Велт ам зонтаг ", част от което бяха оповестени през днешния ден, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"От моя позиция, мандатът на /европейската гранична служба/ Фронтекс би трябвало да се промени по този начин, че в бъдеще да може да се задействат за отбрана на границите служители на реда и военнослужещи. По време на председателството си на Съвета на Европейски Съюз Австрия ще упорства за това и ще внесе съответното предложение на срещата на министрите на защитата, която ще се състои в края на август във Виена ", показва Кунасек.

По думите на австрийския министър армията би трябвало да оказва подпомагане на граничарите в региона на логистиката и разузнаването. Той отбелязва, че на доктрина сходни дейности могат да се правят и на територията на африкански страни. Целта е "ефективна отбрана на външните граници на Европейски Съюз, битка с незаконната миграция и с мръсния бизнес на контрабандистите ", декларира Кунасек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР