Австрия сложи край на локдауна за ваксинираните в по-голямата част

...
Австрия сложи край на локдауна за ваксинираните в по-голямата част
Коментари Харесай

Австрия: Край на локдауна за ваксинираните, останалите остават у дома

Австрия постави завършек на локдауна за имунизираните в по-голямата част от страната, три седмици откакто той влезе в действие като мярка против повишаването на случаите на болест, съобщи Асошиейтед прес.

С премахването на локдауна имунизираните ще имат достъп до театри, музеи, други културни и развлекателни обекти. От 13 декември те ще имат и достъп до магазините. Правилата варират обаче в другите немски провинции. В някои от тях заведенията за хранене и хотелите бяха отворени за имунизирани още от неделя, само че в други това ще стане по-късно през месеца.

За заведенията за хранене на всички места има условие да преустановяват работа в 23 ч.

В превоза пък маските не престават да са наложителни, както и магазините и на други публични места.

Неваксинираните ще продължат да са обект на рестрикции и би трябвало да си останат вкъщи . Те могат да излизат единствено за посещаване при доктор, за вървене до магазин за извършване на покупки на хранителни артикули или за къса разходка или практикуване на самостоятелен спорт на открито.

Откакто влезе в действие повсеместният локдаун, броят на новозаразените понижа. В петък Австрия заяви за приблизително 367.5 новозаразени на 100 000 поданици по отношение на 1192.4 новозаразени на 100 000 поданици в първия ден на локдауна през ноември.

Но броят на хоспитализациите не е понижен. Сега в интензивни отделения има 567 пациенти по отношение на 572 при започване на локдауна.

В Австрия едвам 67.7 % от популацията е изцяло имунизирано, което е релативно ниско спрямо други европейски страни.

От февруари управляващите вкарват наложителна имунизация на всички над 14 години . Онези, които не се подчинят на условието, ще бъдат санкционирани, като санкциите ще са до 3600 евро .

Вчера в цялата страна десетки хиляди стачкуваха против рестриктивните ограничения и плануваната наложителна имунизация. Протестът във Виена събра 44 000 души.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР