Австрия ще започне да облекчава стриктните мерки за ограничаване на

...
Австрия ще започне да облекчава стриктните мерки за ограничаване на
Коментари Харесай

Австрия ще започне да облекчава ограничителните мерки от следващата седмица

Австрия ще стартира да облекчава прецизните ограничения за ограничение на болестта с новия ковид след Великден. Канцлерът Себастиан Курц сподели, че дребните търговски обекти, магазините за строителни материали и за градинарство ще имат право да отворят още веднъж порти от 14 април при дефинира условия.

„ Ние действахме по-бързо и по-рестриктивно в Австрия, в сравнение с в други страни, по тази причина можем да избегнем най-лошото. Бързият и съответен отговор в този момент ни дава опция да излезем по-бързо от рецесията. Целта ни е от 14 април дребните магазини с повърхност 400 квадратни метра да отворят още веднъж, като съблюдават строги санитарно-хигиенни правила, като носенето на маски и потребление на дезинфектанти. Те ще разрешават влизането на стеснен брой клиенти едновременно ", уточни Курц

От 1 май ще могат да работят всички магазини, молове и фризьорски салони, а хотелите и заведенията за хранене ще останат затворени най-малко доникъде на май. Ограниченията за придвижване ще останат в действие до края на април, а учебните заведения ще бъдат затворени доникъде на май. Забраната за всеобщи публични прояви ще остане в действие най-малко до края на юни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР