Австрия ще въведе превантивно задържане за хора, осъдени за терористични

...
Австрия ще въведе превантивно задържане за хора, осъдени за терористични
Коментари Харесай

Превантивно задържане на осъдени за тероризъм въвеждат в Австрия

Австрия ще вкара превантивно задържане за хора, наказани за терористични закононарушения след смъртоносната терористична офанзива във Виена предходната седмица. Това съобщи канцлерът Себастиан Курц, представен от БГНЕС.
Дори в случай че хората са излежали присъдите си за терористични закононарушения, само че към момента не се смятат за изцяло дерадикализирани, " ние ще създадем допустимо тези хора да бъдат арестувани, с цел да защитим обществеността ", сподели Курц на конференция след съвещание на кабинета. В някои случаи хората, които преди малко са били освободени, ще бъдат следени с електронна гривна, сподели Курц, без да изяснява по кое време тъкмо ще се употребява този съответен способ или по кое време ще се приложи превантивно задържане.
 Евролидери: Мигрантите да научат езика на страната, която ги е приела Евролидери: Мигрантите да научат езика на страната, която ги е приела
Европейските водачи ще изискат мигрантите да научат езика на страната, която ги е приела, и да интегрират децата си в новите общества....
Мерките са част от пакет, който ще бъде възложен на депутатите за утвърждение през декември. " Това е сериозна интервенция, само че от моя позиция е нужна стъпка за свеждане до най-малко на опасността за нашето население ", сподели Курц и назова хора като индивида с двойно австрийско и македонско поданство, който умъртви четирима души предходната седмица, „ тиктакащи бомби със закъснител ".
Курц сподели още, че има проекти за лишаване на австрийското граждансткво при хора с двойно поданство, наказани за терористични закононарушения. " Хората, наказани за закононарушения, свързани с тероризма, също могат да бъдат лишени от обществени помощи и да им бъдат отнети шофьорските книжки ", сподели Курц.
Курц сподели още, че държавното управление възнамерява да опрости процеса на затваряне на асоциации или джамии, за които се счита, че играят роля в радикализацията, и да даде опция на обществеността да рапортува за евентуални джихадистки действия на онлайн платформа. Ще бъде основан и централен указател на имамите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР