Австрия ще предприеме постепенно облекчаване на карантинните мерки, с което

...
Австрия ще предприеме постепенно облекчаване на карантинните мерки, с което
Коментари Харесай

Себастиан Курц обяви план за постепенно възкресение след Великден

Австрия ще предприеме последователно облекчение на карантинните ограничения, с което ще стане първата страна от Европейския съюз, предприели стъпки към нормализиране на живота и бизнес интензивността, стана ясно от изказване на канцлера Себастиан Курц.

На държавна конференция той оябви, че страната може да чака някакво " възкресение след Великден " /б.р. католическият Великден е тази неделя/, и по-конкретно, започвайки от 14 април, когато ще бъде позволено на дребните магазини с повърхност до 400 кв.м. да отворят още веднъж, само че при съблюдаване на строги хигиенични ограничения.

Носенето на защитни маски за лице на обществено място - изключително в супермаркетите е задължително от седмица в страната. Очаква се мярката да бъде разширена до публичния превоз през идната седмица.

Следващата стъпка ще е обновяване на активността от 1 май на всички магазини, търговски центрове и фризьорски салони. Ресторантите и хотелите  остават затворени доникъде на май, като окончателното решение ще бъде взето в средата на април, добави той. Масовите събития ще останат неразрешени най-малко до края на юни. Училищните занимания също остават " под карантина " най-малко доникъде на май, само че отдалеченото образование продължава, а изпитите ще бъдат извършени, без значение по кое време ще отворят учебни заведения, стана ясно още от изказването на Курц.

Ограниченията в свободното придвижване на хора остава в сила до края на април, което значи, че австрийците могат да напущат домовете си единствено за работа, извършване на покупки, за оказване на помощ на уязвими хора или спортуване навън.

По данни на worldometter към 18.00 ч. през днешния ден всички открити от началото на болестта в страната случаи са 12,261, от които 210 са открити през днешния ден.

Починалите досега са 220, от тях 16 са издъхнали през днешния ден. Напълно излекувани към този момент са 3,463. Във фаза на лекуване са 8,578, от които 250 души са в доста съществено положение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР