Австрия се насочва към вероятна забрана на глифозат тази година,

...
Австрия се насочва към вероятна забрана на глифозат тази година,
Коментари Харесай

Австрия се насочва към забрана на глифозата

Австрия се насочва към евентуална възбрана на глифозат тази година , откакто крайнодясната Партия на свободата поддържа устрема на социалдемократите да прекратят използването на спорния палач на бурени , оповестява " Политико ".

" Има задоволително изследвания , които да показват съответно риска от глифозат за околната среда и човешкото здраве ", разяснява новият водач на партията Норберт Хофер.

" Ето за какво е знак за виновна политика в региона на околната среда, която да сложи тази възбрана ", добавя той.

Глифозатът е предмет на развълнуван спор в Европа и Съединени американски щати по отношение на това, дали предизвиква рак .
 В Съединени американски щати осъдиха
В Съединени американски щати осъдиха " Монсанто " да заплати $2 милиарда поради причиняващия рак Roundup

Това е трета огромна загуба за " Монсанто " поради Roundup

Лидерът на социалдемократите Памела Ренди-Вагнер съобщи, че е " удовлетворена ", че дългогодишните старания на нейната партия за възбрана на спорния хербицид " най-сетне ще се отплатят ", откакто предлагането на нейната партия има болшинство в Народното събрание.

Водещият претендент на австрийската дясноцентристка " Народната партия " на изборите за Европейски парламент, Отмар Карас, съобщи, че се опълчва на общата възбрана на глифозат .

Комисията по земеделие и горско стопанство на австрийския парламент в този момент ще се занимае с детайлности за вероятно изменение на закона за сътрудниците за растителна отбрана от 2011 година, а депутатите могат да гласоподават за възбрана на глифозата през първата седмица на юли .

" По отношение на влизането в действие на възбраната към момента се водят договаряния , с цел да се даде на всички консуматори на глифозат временен интервал , за да преминат към екологично безвредни други възможности , които са безвредни за хората ", разяснява Хофер.
 Съдът на Европейски Съюз: Хората би трябвало да знаят дали глифозатът е рисков
Съдът на Европейски Съюз: Хората би трябвало да знаят дали глифозатът е рисков

Решението на съда не стопира потреблението му – засега…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР