Австрия прогонва руски дипломат, съобщава ТАСС. Счита, че работата му

...
Австрия прогонва руски дипломат, съобщава ТАСС. Счита, че работата му
Коментари Харесай

Австрия гони руски дипломат

Австрия прогонва съветски посланик, оповестява ТАСС. Счита, че работата му опонира на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, разяснява външното министерство на страната.

" Мога да потвърдя, че съветски посланик ще бъде изпъден. Поведението му опонира на Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", съобщи представителят на австрийското външно министерство Клаудия Тюрчер, когато е помолена да разяснява изказванията на австрийската преса, съобщи News.bg.

В понеделник " Кронен Цайтунг " заяви, че Австрия за първи път афишира съветски посланик за " личност нон грата ", кaто би трябвало да напусне територията на страната до 1 септември. Според медията, дипломатът е обвинен в индустриален шпионаж. Руският посланик е обвинен, че събира информация посредством австрийски жител в едно от австрийските високотехнологични предприятия.

Австрийският жител осведоми управлението си за шпионажа в предприятието и показва съветския посланик. Руснакът е отказал да даде показания и се е позовал на дипломатическия си имунитет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР