Австрия призова днес жителите си от понеделник нататък да не

...
Австрия призова днес жителите си от понеделник нататък да не
Коментари Харесай

Австрия включи Хърватия в списъка си на рисковите страни по отношение на коронавируса

Австрия прикани през днешния ден жителите си от понеделник нататък да не посещават Хърватия и прикани австрийските туристи да изоставен страната поради повишения брой инфектирани с новия ковид там, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

От среднощ на 17 август ще бъде издадено предизвестие за цяла Хърватия, заяви на уеб страницата си австрийското външно министерство.

От понеделник до ново разпореждане за жителите на Австрия, идващи от Хърватия, ще е наложително да създадат тест за ковид или да останат 10 дни под домашна карантина. Нарушителите ще би трябвало да платят санкция от 1400 евро.

Австрийският лист сега включва 32 рискови дестинации. Австрия до момента е релативно пощадена от пандемията спрямо други страни от Европейския съюз.

При популацията от 8,8 милиона души в Австрия до през днешния ден са открити под 22 800 случая на COVID-19 и 725 умряли.

В сряда Италия към този момент вкара ограничавания за пътуванията, свързани с Хърватия - желана от европейските туристи лятна дестинация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР