Австрия предлага военна помощ на ЕС за засилване на граничния

...
Австрия предлага военна помощ на ЕС за засилване на граничния
Коментари Харесай

Австрия предлага военна помощ на ЕС за засилване на граничния контрол

Австрия предлага военна помощ на Европейски Съюз за усилване на граничния надзор на блока и залавяне на противозаконни мигранти, защото австрийската консервативна дясна коалиция желае по-строг надзор над границите на Европейски Съюз по суша и морем оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Министърът на защитата Марио Кунасек обрисува проект, основан на минало потребление на бойци от Австрия по личните им граници. Той изяснява на своите сътрудници от Европейски Съюз на закрито съвещание във Виена, че бойците ще бъдат под полицейски командване .

" Трябва да защитим границите си дейно " и има " позитивна полемика " по предлагането, добавя той. Няколко държавни управления от Европейски Съюз показват угриженост, наблягайки разделянето сред държавите-членки по въпроса за миграцията, преселването на бежанците в блока и предотвратяването на бъдещи талази.

Австрия - новият ръководител на шестмесечното ротационно председателство на Европейски Съюз - е решена да предотврати повторение на рецесията от 2015 година, когато повече от един милион мигранти дойдоха в Европа от Северна Африка и Близкия изток.

Италия и Унгария също остро отхвърлят актуалната политика на Европейски Съюз в региона на миграцията , респективно затваряйки граници и пристанища за множеството идващи мигранти.

Предложението за военни в работа на граничната организация на Европейски Съюз - Фронтекс следва австрийски учения от юни, следени от крайнодясния министър на вътрешните работи на страната, против идването на стотици мигранти и включващи хеликоптери и бойци.

Европейски Съюз към този момент организира военноморска задача в Средиземноморието, която е против трафикантите на хора . На суша обаче напъните за задълбочаване на военното, полицейското и гражданското гранично съдействие не са напреднали макар декларацията от страни в Централна и Югоизточна Европа през 2017 година

Германия и Естония имат своите подозрения за австрийския проект, " има доста малко способи военни, даже теоретично, да бъдат употребявани в граничните региони . Ако нямате боен спор, всичко може да се извърши от полицията ", разяснява министърът на защитата на Естония Юрий Луик пред " Ройтерс ".

Австрийски представител изяснява, че предлагането има за цел да сътвори система за потребление на европейските военни благоприятни условия , като медицински звена, хеликоптери и бойци, в случай че полицията бъде претрупана. Полицейски или цивилни управляващи ще следят всяка интервенция , включваща военни и ще могат да вземат решение дали да бъдат въоръжен или не, добавя представителят.

Европейската комисия предлага да се усили броят на граничните чиновници на Европейски Съюз от няколкостотин до 10 000 през идващия седемгодишен общ бюджет на Европейски Съюз. Австрия счита, че военните могат или да поддържат, или да бъдат употребявани, до момента в който Фронтекс доближи това равнище .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР