Австрия подкрепя стремежите на страните от Западните Балкани да станат

...
Австрия подкрепя стремежите на страните от Западните Балкани да станат
Коментари Харесай

Австрия подкрепя стремежа на страните от Западните Балкани да станат членки на ЕС

Австрия поддържа стремежите на страните от Западните Балкани да станат членки на Европейския съюз, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц на работната среща във Виена с държавни лица от Западните Балкани.
" Вярваме, че Европейски Съюз може да бъде повсеместен единствено в случай че страните от Западните Балкани са част от него. Затова ги поддържаме по пътя им и вниманието ни е ориентирано особено към този район по време на председателството на Европейски Съюз ", сподели той.
Канцлерът осведоми, че участниците в срещата са разискали методите за решение на районните спорове и развиването на икономическите връзки, съобщи Плусинфо.
" Стабилността в Европа значително зависи от стабилността и сигурността в този район ", означи Курц.
Днес във Виена австрийският канцлер провежда среща на министър председателите от страните в Западни Балкани, на която участват и еврокомисарите по разширението и цифровото общество Йоханес Хан и Мария Габриел, съобщи БГНЕС.
Македонският министър председател Зоран Заев анулира присъединяване си на срещата във Виена поради настоящите политически събития в страната и Македония е представлявана от вицепремиера, отговарящ за икономическите въпроси Кочо Ангушев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР