Австрия планира наред с още няколко държави от ЕС изграждането

...
Австрия планира наред с още няколко държави от ЕС изграждането
Коментари Харесай

Австрия планира изграждането на центрове за настаняване на мигранти извън ЕС

Австрия възнамерява наред с още няколко страни от Европейски Съюз построяването на центрове за настаняване на мигранти отвън границите на общността за да им се обезпечава " заслон и отбрана, само че не и по-добър живот ". Това съобщи канцлерът Себастиан Курц, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Запитан от телевизия О Ер Еф дали има подобен план, Курц удостовери, че " се поставят старания отвън Европа да бъдат основани центрове за отбрана, където ще можем да настаняваме бежанци, да им предлагаме отбрана, само че не и по-добър живот в Централна Европа ".

Канцлерът реакционер, ръководещ с крайната десница, не посочи за кого са предопределени тези центрове, само че датският му сътрудник Ларс Льоке Расмусен заяви предходната седмица, че договаря с някои страни, в това число Австрия, за основаването на " общи центрове " за мигранти, които не могат да претендират за леговище в Европейски Съюз или са получили отвод.

" Работим по този план с малцина страни и прекомерно поверително (...), с цел да повишим възможностите за триумф ", добави Курц пред О Ер Еф.

Сред страните, където би могло да се появят сходни центрове, австрийски медии загатват тези дни Албания. " Ще забележим ", сподели нощес канцлерът.

Рестриктивната миграционна политика е измежду целите на ръководещата коалиция в Австрия. Правителството се стреми по едно и също време да направи страната по-непривлекателна за искащите леговище и да ускори експулсирането на получилите отвод, затруднено от неналичието на съглашения за реадмисия с доста страни, добавя Агенция Франс Прес.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР