Австрия планира да въведе локдаун за неваксинираните и за непрекаралите

...
Австрия планира да въведе локдаун за неваксинираните и за непрекаралите
Коментари Харесай

Австрия планира въвеждане на локдаун за неваксинираните още от днес

Австрия възнамерява да вкара локдаун за неимунизираните и за непрекаралите Ковид-19 още от през днешния ден, съобщи ДПА, като се базира на проектодокумент, съдържащ сходно предложение. Според проекта мярката ще влезе в действие от среднощ и в началото ще работи до 24 ноември. В проектодокумента се споделя, че това решение е нужно, с цел да се предотврати срив в здравната система, написа Българска телеграфна агенция.

Федералното държавно управление възнамерява през днешния ден да разиска предлагането с водачите на обособените провинции. Комисия в долната камара на Народното събрание пък ще вземе решение по предлагането довечера, само че това се счита за чиста условност.

Съгласно мярката хората, които не са имунизирани или не са прекарали Ковид-19 ще могат единствено да напущат домовете си при избрани условия, до момента в който локдаунът е в ход, като да вземем за пример по основни аргументи, за извършване на покупки на артикули от първа нужда, за вървене на работа, за изповядване на вяра, за разходка за опазване на физическото и менталното здраве. Локдаунът няма да се ползва за деца под 12 години.
Вчера Австрия записва над 13 000 новозаразени с ковид. Средно за 7 дни случаите на болест са 814,6 на 100 000 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР