Австрия обяви, че носенето на маски за лице вече няма

...
Австрия обяви, че носенето на маски за лице вече няма
Коментари Харесай

Австрия отменя задължителните маски в магазините от средата на юни

Австрия разгласи, че носенето на маски за лице към този момент няма да е наложително в магазините от средата на юни, защото страната навлиза в нова фаза на епидемията от новия ковид, която ще се характеризира с " по-малко правила, повече самоотговорност ", оповестява " Франс прес ".

Покриването на устата и носа ще бъде наложително единствено в публичния превоз, здравните заведения, в това число аптеките, и тук-там, където разпоредбите за обществено разграничаване са сложни за съблюдаване, като да вземем за пример фризьорските салони, посочи австрийският канцлер Себастиан Курц.

" Ние сме на добър път в Австрия,... тъй че можем да стартираме идната фаза - по-малко правила, повече самоотговорност ", посочи той.

Той предизвести обаче, че макар че съвсем няма нови заразявания, те могат да се усилят още веднъж бързо, като прикани жителите да употребяват " здрав разсъдък ", с цел да избегнат да съставляват риск за другите.

Разхлабването на разпоредбите за носене на маски ще влезе в действие на 15 юни, когато заведенията за хранене също ще могат да останат отворени до 1 часа сутринта.

Когато заведенията за хранене и кафенетата в началото бяха отворени по-рано този месец, те трябваше да затварят в 23 часа.

Сегашният предел от четирима възрастни на маса също ще бъде отстранен.

В понеделник прилежаща Словения също ще анулира условието да се носи маска, само че продължава да предлага потреблението им в обстановки, в които общественото разграничаване не е допустимо.

Всички хотели също ще могат да бъдат отворени още веднъж в понеделник, както и фитнес зали и басейни.

Публичните събирания до 200 души също ще бъдат позволени от идната седмица, до момента в който всички възпитаници като се изключи тези в междинните учебни заведения, ще могат да се върнат в клас.

Страната с население 2 млн. души е записала 1 473 инфектирани и 108 умряли от началото на епидемията, като няма смяна спрямо през вчерашния ден.

Междувременно Австрия, чието население е близо 9 млн. души, през днешния ден имаше необичаен ден без нови умряли от COVID-19.

В Австрия от началото на епидемията са регистрирани общо 668 умряли и 16 571 инфектирани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР