Австрия обмисля дали да не се оттегли от споразумението на

...
Австрия обмисля дали да не се оттегли от споразумението на
Коментари Харесай

И Австрия се оттегля от споразумението за миграцията на ООН

Австрия обмисля дали да не се отдръпна от съглашението на Организация на обединените нации по въпросите на миграцията, по този начин, както направиха Съединени американски щати и Унгария. Виена е загрижена за суверенитета си и евентуалните ограничавания на свободата на личните си дейности, оповестява Ройтерс.
Глобалният контракт за безвредна, естествена и постоянна миграция е утвърден през юли от всичките 193 държави-членки на Организация на обединените нации, като се изключи Съединените щати, които се отдръпнаха предходната година. Унгарското държавно управление на Виктор Орбан също съобщи, че няма да подпише пакта на идната гала през декември. Полша обмисля да предприеме същата стъпка поради концепциите на Брюксел за национални квоти за търсещите леговище.
Ние преглеждаме някои от точките в това съглашение доста сериозно. Следователно ще създадем всичко, с цел да запазим суверенитета на нашата страна и да подсигуряваме, че ние като Република Австрия можем да решим сами по въпросите на миграцията, разгласи австрийският канцлер Себастиан Курц. По думите му Швейцария и Дания също имат сходни терзания към пакта.
Швейцарското държавно управление обаче съобщи през днешния ден, че личният им разбор е открил, че пактът на Организация на обединените нации "съответства на ползите на Швейцария в региона на миграцията ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР