Австрия няма да депортира от страната украинци в наборна възраст,

...
Австрия няма да депортира от страната украинци в наборна възраст,
Коментари Харесай

Австрия не смята да депортира украинци в наборна възраст

Австрия няма да депортира от страната украинци в наборна възраст, даже управляващите в Киев да насочат такова искане. Това заяви порталът Exxpress, базирайки се на представител на австрийското министерство на вътрешните работи.

„ Това би било опит за посягане към нашата система за даване на леговище и на нашия суверенитет, никой в ​​Австрия няма да го направи “, споделиха от министерството.

Според Exxpress сега в Австрия има 14 хиляди украинци на възраст от 18 до 54 години, които са регистрирани като бежанци. Както отбелязва порталът, това са 28 батальона за украинските въоръжени сили. Общо в Австрия има над 101 хиляди бежанци от Украйна, от които 67 хиляди са дами.

В края на август ръководителят на украинската парламентарна секта на пропрезидентската партия „ Слуга на народа “ Давид Арахамия съобщи, че управляващите в Киев могат да се извърнат към други страни за изгонване на военнослужещи, които са напуснали Украйна с подправени свидетелства на невалидност за военна работа по здравословни аргументи.

В същото време Фьодор Вениславски, член на парламентарната комисия по национална сигурност, защита и разузнаване, призна, че няма процедура за всеобща екстрадиция и във всеки случай е належащо да се дават съответните документи, в които се показва, че лицето се укрива от органите на досъдебното следствие или съда. Според него украинските управляващи " ще помислят " по какъв начин да създадат процедурата по-гъвкава.

Полският вестник Rzeczpospolita писа по-рано, че полските управляващи са почнали да екстрадират мъже в наборна възраст, които са напуснали нелегално Украйна след 24 февруари 2022 година Според изданието Полша, въз основа на съглашение с Украйна, към този момент е екстрадирала жители на страната, които се занимават с прекачване на незаконни мигранти в Европа.

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР