Австрия и Германия предвиждат да възстановят от 15 юни свободното

...
Австрия и Германия предвиждат да възстановят от 15 юни свободното
Коментари Харесай

Австрия и Германия ще отворят общата си граница на 15 юни

Австрия и Германия плануват да възстановят от 15 юни свободното прекосяване през общата им граница, затворена от средата на март поради епидемията от новия ковид, заяви през днешния ден австрийското държавно управление, представено от Франс прес.

" От 15 юни ще е допустимо отварянето на границата сред Германия и Австрия ", сподели за австрийското публично радио Йо1 министърката на туризма и селското стопанство Елизабет Кьостингер.

Облекчаването на изискванията за прекосяване на границата сред двете страни ще влезе в действие от 15 май и ще разреши по-специално командировки и фамилни гостувания, означи Кьостингер.

Тя посочи, че немската канцлерка Ангела Меркел и австрийският ѝ сътрудник Сабастиан Курц са разискали въпроса през вчерашния ден и са се разбрали за последователно отваряне на границата.

Австрия и Германия считат, че епидемията от новия ковид на тяхна територия е под надзор, и бяха измежду първите страни в Европа, отменили възбраните за излизане от у дома и за пътешестване и отворили още веднъж магазините.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР