Австрия експулсира руски дипломат, обяви в понеделник външното министерство на

...
Австрия експулсира руски дипломат, обяви в понеделник външното министерство на
Коментари Харесай

Австрия изгони за първи път руски дипломат

Австрия експулсира съветски посланик, разгласи в понеделник външното министерство на страната. Ведомството твърди, че дейностите на руснака опонират на Виенската спогодба за дипломатическите връзки.

" Мога да потвърдя, че съветски посланик ще бъде изпъден. Поведението му опонира на Виенската спогодба за дипломатическите връзки ", съобщи представителят на австрийското външно министерство Клаудия Тюрчер, когато беше помолена да разяснява известията в австрийската преса.

В понеделник Kronen Zeitung заяви, че Австрия за първи път афишира съветски посланик за личност нон грата, а той би трябвало да напусне територията на страната до 1 септември. Според австрийската медия, дипломатът е обвинен в индустриален шпионаж във високотехнологична компания с поддръжката на австрийски жител.

За РИА " Новости " първият заместник-председател на комисията по интернационалните въпроси в Сената Владимир Джабаров съобщи, че евентуално става дума за неразбирателство, защото Виена и Москва имат " положителни, здрави връзки ".

През последните седмици Словения и Норвегия също изгониха съветски дипломати поради сходна активност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР