Австрия е заинтересована от стабилни източници на газ и продължава

...
Австрия е заинтересована от стабилни източници на газ и продължава
Коментари Харесай

Себастиян Курц потвърди и пред Тръмп подкрепата на Австрия за Северен поток 2


Австрия е заинтригувана от постоянни източници на газ и продължава да поддържа строителството на газопровода „ Северен поток 2 “, без значение, че Съединени американски щати са срещу плана, съобщи австрийския канцлер Себастиан Курц.

„ Съединени американски щати към този момент обявиха, че са срещу този план и ние знаем това. Ние поддържаме този план, защото сме заинтригувани от надеждни енергийни доставки за Австрия “, съобщи канцлера пред телевизия ORE-2 след среща във Вашингтон с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Той добави, че „ в края на краищата, в Европа има несъмнено единодушие по този развой и ние ще продължим да го насърчаваме и в бъдеще “. По думите му, газа е нужен на Австрия за отопление и за индустриалната активност на предприятията.

Курц означи, че Австрия би могла да купува газ от Съединени американски щати, само че „ до момента в който цената на съветския газ е по-добра от американската, Русия е за нас по-привлекателният сътрудник “. Той счита също по този начин, че Тръмп „ като някогашен предприемач ще разбере, че ползите ни по този въпрос са разнообразни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР