Австрия е заинтересована от надеждни енергийни доставки и ще продължи

...
Австрия е заинтересована от надеждни енергийни доставки и ще продължи
Коментари Харесай

След среща с Тръмп Курц защити Северен поток 2 - по-евтин е руският газ

Австрия е заинтригувана от надеждни енергийни доставки и ще продължи да предизвиква плана за газопровод " Северен поток 2 ", макар отрицателната позиция на Съединени американски щати по този въпрос, съобщи австрийският канцлер Себастиан Курц.
В сряда, 20 февруари, Курц беше признат от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Белия дом, оповестява БГНЕС.
" Тръмп ясно съобщи, че Съединени американски щати са срещу този план. Ние сме наясно с това. Подкрепяме този план, тъй като сме заинтригувани от надеждни енергийни доставки за Австрия... В края на краищата, има несъмнено съглашение по този план в Европа. И ние ще продължим да разпространяваме този план ", сподели Курц в изявление за австрийската телевизионна радиостанция ОРФ.
" Купуването на газ от Съединени американски щати не би било проблем за нас. Но до момента в който цената на Русия е по-добра от тази на Съединени американски щати, Русия е по-привлекателна за нас като сътрудник по този въпрос. Тръмп може да разбере, че тук става въпрос за разнообразни ползи ", означи канцлерът.
" Северен поток 2 " е взаимен план на съветския газов колос " Газпром " и пет европейски компании, в това число австрийската OMV. Той има за цел да доставя на Европейския съюз 55 милиарда кубически метра съветски природен газ годишно. Проектът за тръбопровода беше приветстван от някои страни в Европа и отритнат от други, които показват угриженост по отношение на заплахата от взаимозависимост на Европа от Русия и последващата понижена директна роля на Украйна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР