Австрия е сред последните европейски държави, които най-сетне решиха да

...
Австрия е сред последните европейски държави, които най-сетне решиха да
Коментари Харесай

Край с пушенето на закрито в Австрия

Австрия е измежду последните европейски страни, които най-накрая взеха решение да забранят пушенето на обшествени места на закрито.

От през днешния ден влиза в действие възбрана за тютюнев пушек в австрийските питейни заведения и заведения за хранене, оповестява DW.

Депутатите утвърдиха възбраната още през юли. До този миг тютюнопушенето беше разрешено в питейни заведения и заведения за хранене, по-големи от 50 квадратни метра, стига да има построена обособена зона за пушачи.

От през днешния ден възбраните към този момент публично влизат в действие и ще важат и за електронните цигари. Неспазването на новите разпореждания ще бъде наказвано със съществени санкции.

Пушачите, които нарушат възбраната, ще би трябвало да платят глоба от 1000 евро, а притежателите на заведения, които разрешават на клиентите да пушат, ще бъдат санкционирани с 1800 евро при първо нарушаване и до 10 000 евро при наново.

Една четвърт от 8.8-те милиона поданици на Австрия пушат, което надвишава междинното равнище за Европа от 18 %, само че апелите за забрани са от повече от десетилетие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР